Cargokagen – et ‘industrieventyr’ i Dragør.

Uanset hvor mange stykker en kage deles i, så er summen den samme.

Efter sommerferien skal der træffes politisk beslutning om det mulige industriområde, på det 170.000 m² store areal mellem Ryvej og Nordre Dragørvej.

Hele cargokagen.

Før sommerferien skulle kommunalbestyrelsen sagsbehandle et projekt fremsendt af ejendomsselskabet Mileway, hvor man ville opføre en kolos af en bygning, med en facade på 312,4 m mod Nordre Dragørvej og en bredde på 84,4 m samt en tilsvarende bygning, bag den første, liggende parallelt med denne på samme størrelse – begge med en højde på 10 m.

Den politiske behandling blev stoppet, og udskudt til efter sommerferien.

Cargokagen i stykker.

Allerede inden sommerferien, og den politiske sagsbehandling af hele cargokagen, havde kommunen modtaget et nyt projektforslag fra Mileway, som nu i stedet for 2 bygninger, vil opføre 8 bygninger, der alle får to plan og samlet set vil udgøre 41.273 m² plus de altaner/terrasser, der er på alle bygningerne.

Hver af de 8 bygninger er delt op i moduler på typisk 2.300-2.500 m², hver med deres egen læsserampe til lastbiler, så set udefra minder det nye projekt om det første, nemlig et center for cargo og logistik.

Altså intet er ændret – den såkaldte cargokage er bare skåret op i flere stykker.

Cargokagens stykker deles.

Hvad angår fremtiden for industriområdet i nord, så kan man kun spå om, hvad kommunalpolitikerne finder på.

Vi kan sikkert se frem til, at cargokagen kan blive skåret op i endnu flere mindre stykker, men den samlede begyggelse, vil der ikke blive ændret det store på.

Med en udstykning på 170.000 m² og en bebyggelsesprocent på 50%, kan vi alle se ind i, at der kan bygges 85.000 m² – med de følger det vil få for alle borgere i kommunen – med røg, støj og møg.

Hvis du lige nu sidder og er træt af at læse om det mulige ’industrieventyr’ på nord, og ikke orker høre mere om det, så tænk venligst over PH’s ord:

”Alt hvad folk med ubehag nægter at høre noget om, bliver afgørende for vores vilkår årtier efter.”

Nej tak til servering.

Virketrangen hos kommunalbestyrelsens medlemmerne fra A, C, V og M, der ønsker at udnytte muligheden for industriområdet, vil kun komme på andre tanker, hvis borgerne i Dragør højt og tydeligt siger ”nej tak” til cargokagen – uanset hvor mange stykker den serveres i.

Dermed kan ’industrieventyret’ få en lykkelig slutning, hvor projektet lægges i graven – og snip snap snude, så er den historie ude.