Nej til Copenhagen White Water Park

Lufthavn vil ikke betale for sin PFAS-forurening.

PFAS-forureningen bevæger sig dagligt udenfor lufthavnens område.

Virksomheden Københavns Lufthavne A/S støj-, luft-, jord- og vandforurener Dragør Kommune og Tårnby Kommune i døgndrift.

Det går ud over naboernes helbred, velbefindende og pengepunge.

Tåkrummende ansvarsfralæggelse.

I en ny såkaldt ’indsatsrapport’ undersøger Københavns Lufthavne A/S sig selv og påstår, at lufthavnen ikke har et ”objektivt ansvar” for den vidtfavnende og fortløbende PFAS-forurening af drikkevandet, jorden, vandløbene og havvandet i Dragør og Tårnby.

Her er lufthavnens egen vurdering af sit eget ansvar:

CPH vurderer, at CPH har overholdt gældende lovgivning, herunder miljøregler og miljøgodkendelser for anvendelse af PFAS, og CPH har stoppet anvendelsen, før der blev meddelt et nationalt forbud mod PFAS. CPH vurderer videre, at der ikke foreligger objektivt ansvar.” (Indsatsrapport for PFAS i og omkring Københavns Lufthavn (CPH), side 4, den 1. maj 2024).

Lufthavnen forsøger dermed at frikende sig selv for sit erstatningsansvar, selvom der indenfor miljøret er et økonomisk princip om, at det er forureneren, der skal betale for forureningsbegrænsende tiltag og genopretning efter miljøskader.

Lufthavnen vil altså ikke frivilligt vedkende sig sit erstatningsansvar, og det er på trods af, at Københavns Lufthavne A/S omsatte for intet mindre end 4 mia. kr. sidste år.

Klik her og læs lokalavisen Dragør Nyts artikel ’Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen’

Exit mobile version